Lauri, tekninen asiantuntija Tasowheelillä

Uteliaisuus ja etenemishalukkuus kantavat pitkälle

Lauri on hammaspyörien parissa kokenut konkari. Kokemus, kunnianhimo, halu kehittyä sekä vastuunkantokyky ovat tuoneet Laurin pitkälle, ja hän työskentelee nykyisin teknisenä asiantuntijana Tasowheelillä.

Olen työskennellyt yhteensä 21 vuotta hammaspyörien parissa, joista viimeiset kuusi vuotta olen viihtynyt Tasowheelillä. Kuusi vuotta sitten uuteen työpaikkaan minut ajoivat uusien haasteiden sekä etenemismahdollisuuksien kaipuu. Aloitin tuolloin Tasowheelillä koneistajana, ja siitä pisteestä olen edennyt porras portaalta tekniseksi asiantuntijaksi hammaspyörien parissa. Työnkuvani ja vastuualueeni ovat hyvin laajat, ja niitä onkin vaikea tiivistää lauseessa tai edes kahdessa. Muun muassa vastaan hammastusteknologioista, varmistan että tuotteiden valmistus olisi mahdollisimman vaivatonta, huolehdin robottien ohjelmoinnista, sekä uusien koneiden ja laitteiden käyttöönotosta. Lisäksi ratkon paljon eteen tulevia ongelmatilanteita – liittyivätpä ne sitten työstökoneisiin, valmistusmenetelmiin tai valmistettujen tuotteiden laadullisiin virheisiin.

Lauri, a technical specialist at Tasowheel
Hammaspyörien ja niissä olevien pienten yksityiskohtien kyky vaikuttaa laajoihin kokonaisuuksiin ja mekanismeihin kiehtoo Lauria yhä 21 vuoden jälkeen.

Urallani etenemiseen Tasowheelillä on vaikuttanut mielenkiintoni hammaspyöriä kohtaan, haluni kehittää osaamistani sekä periksiantamattomuus. Hammaspyörissä kiehtoo pienet yksityiskohdat ja se, miten niillä on vaikutus suuriin kokonaisuuksiin ja mekanismeihin. Osaamisen kehittämiseen Tasowheel puolestaan antaa loistavat puitteet. Vaikka mielestäni itse työ opettaa itsestään eniten, myös erilaisiin koulutuksiin pääsee, jos vain itseä kiinnostaa. Oma kiinnostus on oikeastaan avain kaikkeen etenemiseen, eikä kohdallani tähän pisteeseen pääsemiseen ole tarvittu korkeakoulututkintoa.

“Tärkeintä on, että pitää uteliaisuutta yllä ja tekee periksiantamattomasti töitä. Olen onnistunut näyttämään, että olen hyvä työssäni ja haluan kantaa vastuuta. Sen vuoksi olen ponnistanut Tasowheelillä melko isoihinkin saappaisiin.”

Tykkään työstäni, ja joka päivä työpaikalle on kiva tulla. Tasowheel on työnantajana joustava: perhe-elämä ja työnteko vaatii joskus sovittelua, ja sen suhteen täällä on aina oltu hyvin ymmärtäväisiä. Lisäksi yhdessä tekemisen meininki tuntuu hyvältä. Hierarkiaa eri tasojen välissä ei juuri tunnu olevan, vaan kaikki puhalletaan yhteen hiileen ja ongelmia ratkotaan yhdessä. Vaikka minulla on paljon vastuita, pääsen irrottautumaan niistä vapaa-ajallani maa- ja metsätilan, sekä omakotitalon hoidon parissa.