Jenna, production planner at Tasowheel

Oman osaamisen ja työn kehittäminen kulkevat käsi kädessä

Uratarinassaan Jenna kertoo, miten diplomityön tekeminen ja työskentely Tasowheelillä on onnistunut käytännössä. Hän opiskelee pääaineenaan tuotantotekniikkaa ja automaatiota, sekä työskentelee Tasowheelillä tuotannonsuunnittelijana.

Hain Tasowheelille töihin ja tekemään tekniikan alan diplomityöni nähtyäni työpaikkailmoituksen, jossa haettiin tuotannonsuunnittelijaa. Pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen diplomityöni aiheesta, minkä jälkeen mietimme yhdessä aiheen rajauksen sekä aikataulun. Käytännön järjestelyiden sopiminen on sujunut hyvin joustavasti ja olen työskennellyt viime kuukaudet kolme päivää viikosta toimistolla, ja loput kaksi päivää viikosta kotona kirjoittaen. Diplomityötä on ollut mielekästä tehdä, sillä olen saanut testata ja kehittää käytännön työtä S&OP-prosessin parissa sen perusteella, mitä olen tähän mennessä yliopisto-opinnoissani oppinut. Toisaalta on ollut myös mielenkiintoista huomata, miten joskus opittu akateeminen tieto eroaa käytännöstä.

Vaikka olen ollut vasta puolisen vuotta Tasowheeliläinen, olen jo nyt saanut huomata miten auttavaisia ja vastaanottavaisia muut työntekijät ja esihenkilöni ovat olleet. Kysymyksiini on vastattu aina nopeasti ja kattavasti, ja askarruttavat asiat ollaan käyty juurta jaksaen läpi. Aloittaessani työt, jopa kaksi viikkoa kestänyt perehdyttäminen oli esihenkilöni osalta hyvin intensiivistä ja tuntui, että siihen todella panostettiin. Yllätyin myös siitä, miten paljon Tasowheelillä käytetään reaaliaikaisia tuotannonohjausohjelmia perinteisten Excel-taulukoiden sijaan. 

Jenna, production planner at Tasowheel
Tuotannonsuunnittelijamme Jenna pitää tuotannonsuunnittelijan työssään sitä, että saa sovitella oppimaansa teoriaa ja käytännön tietoa toisiinsa.

Nyt olen ilokseni huomannut, miten olen kehittynyt työssäni. Kysymyksiä en esitäkään ainoastaan minä muille, vaan sitä tapahtuu myös toisin päin – työhöni ja osaamiseeni siis luotetaan. Työssäni parasta on, että aamulla ei ikinä tiedä täysin varmaksi, mitä päivä tuo tullessaan. Vastuuni ovat jo nyt lisääntyneet, ja mitä tulee tulevaisuuteeni Tasowheelillä, myös etenemismahdollisuudet houkuttavat.

”Työnkuvani vastaa koulutustani, ja tuntuu että olen oikeassa paikassa. Työntekijöiden vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita kuunnellaan, ja kouluttautumiseen sekä asioiden ratkaisutapaan saa itse vaikuttaa.”

Työnantajana Tasowheel panostaa myös työntekijöiden hyvinvointiin: esimerkiksi Smartumin liikuntasetelit ovat mahtava etu. Muutoin vapaa-ajallani rentoudun ja nollaan ajatukseni koirieni kanssa lenkkeilemällä sekä harrastamalla mm. tokoa, rally-tokoa ja paimennusta.