Kristian, a machinist at Tasowheel

Jatkuvaa kehittymistä koneistamisen parissa

Koneistajamme Kristian valottaa uratarinassaan, millaista koneistajan työ voi parhaimmillaan olla: kehittävää ja jopa luovaa. Vaikka Kristian on yksi nuorimmista koneistajistamme, hän viihtyy työssään niin hyvin, että uskoo uransa Tasowheelillä kestävän vielä kauan.

Olen viihtynyt Tasowheelillä koneistajana nyt neljän vuoden ajan. Opiskeltuani kone- ja metallialan perustutkinnon, ja työskenneltyäni kahdessa edeltävässä työpaikassa koneistajan tehtävissä, päädyin marssimaan Tasowheelin oven taakse hakemaan koneistajaksi nähtyäni lehdessä työpaikkailmoituksen. Päästyäni töihin on työn vapaus, sekä innostava ja mukava työyhteisö ja -ilmapiiri vienyt mukanaan. Viihdyn työssäni niin hyvin, että näen itseni siellä vielä vuosikymmentenkin päästä.

Kristian, machinist at Tasowheel
Koneistajamme Kristian on ollut yllättynyt kouluttautumismahdollisuuksien määrästä Tasowheelillä.

Eniten koneistajan työssä Tasowheelillä yllätti se, miten paljon täällä pääsee kouluttautumaan, jos vain suinkin itsellä kiinnostusta riittää. Olen esimerkiksi osallistunut kahteen GibbsCAM-koulutukseen, joista sain paljon eväitä työskentelyni kehittämiseen. Niiden lisäksi olen osallistunut työnopastajakoulutukseen, minkä ansiosta voin jatkossa toimia itsekin uusien koneistajien perehdyttäjänä. Koulutusten lisäksi itse työ koneiden parissa opettaa paljon. Myös työntekijöiden ajatuksia ja osaamista kunnioitetaan; jos minulla on ehdotus, miten joku asia kannattaisi tehdä, ehdotustani kuunnellaan ja ratkaisua mietitään yhdessä.

”Parasta Tasowheelillä työskentelyssä on mukava työilmapiiri ja työkaverit, sekä se, että työskentely on melko vapaata. Vaikkei ehkä uskoisi, myös koneistajan työ voi olla luovaa – ainakin Tasowheelillä.”

Päivän tehtävälistalla on asioita, jotka pitää hoitaa, mutta se miten ne hoidan, on minun itse luovittavissa. Töihin on joka päivä kiva mennä, kun työnteko on innostavaa, ja voin olla varma, että työkaverit auttavat ja tukevat tarvittaessa. Vapaa-ajallani kaksi lastani ja heidän kanssa puuhailu pitää minut kiireisenä, ja työt sopivasti unohtuvat.